De Oostkerk

Voor Stichting De Oostkerk mochten wij de nieuwe website ontwerpen. De stichting heeft als doel het organiseren van culturele en maatschappelijke activiteiten in de Oostkerk te Middelburg, waarbij cultureel erfgoed zich verbindt met actuele zaken en hedendaagse kunstuitingen. Tevens creëert de stichting een breed draagvlak voor het bijzondere cultuurmonument om zo bezoekers van binnen en buiten de regio naar de Oostkerk te trekken, daarbij kan een website natuurlijk niet ontbreken.

De bijzondere activiteiten die de stichting organiseert zijn erg divers. Er is keuze uit klassieke muziek, pop, akoestische muziek, netwerkbijeenkomsten en lezingen. Alle thema’s pakken terug naar cultuur en maatschappij.

De activiteiten zijn creatief en bieden een beleving. Zo gaf Jeroen van Veen een ligconcert, waarbij het publiek liggend naar werk van de Italiaanse componist Ludovico Einaudi luistert.

Maar ook bekende Nederlandse muzikanten treden op in de Oosterkerk. Zo gaf Trijntje Oosterhuis een concert samen met haar vader, dit concert gaf zij eenmalig in een uitverkocht Carré ter gelegenheid van zijn 85e verjaardag. Toch besloot zij om dit bijzondere concert nogmaals te geven in de Oostkerk.

Raccoon staat ook op het variërende lijstje met optredens. De band gaf een akoestisch optreden, de opbrengst van dit optreden ging naar de licht- en geluidsinstallatie en nieuwe stoelen in de Oosterkerk.

De Zeeuwse band BLØF kan natuurlijk niet ontbreken, ook zij gaven een uniek concert in de Oosterkerk.

Onlangs is een fotowedstrijd gestart waar de mooiste foto’s van de Oostkerk te bewonderen zijn. Leuk!

 

Category
Design, Web