Dokter Dichtbij App

De app ‘Dokter Dichtbij’ heeft ervoor gezorgd dat de 180.000 patiënten van huisartsen die zijn aangesloten bij ‘Huisartsen Deventer en omstreken’ veel makkelijker contact kunnen leggen met hun eigen huisarts. Ze konden hierdoor 24 uur per dag een afspraak maken en of even snel een herhaalmedicatie regelen. Wachten aan de telefoon was daardoor verleden tijd!

Altijd en overal

Met de Dokter Dichtbij app konden patiënten altijd en overal gemakkelijk hun huisarts bereiken voor de meest voorkomende zaken.

De succesvolle lancering van de innovatieve app leverde gelijk de nodige media-aandacht op. De app was een gepersonaliseerde versie van het eerder door ons ontwikkelde MijnDokter en werd door een groot aantal huisartsenpraktijken (en haar patiënten) gebruikt.

 

Dokter Dichtbij is nu MedGemak

Wij hebben jarenlang een voortrekkersrol gespeeld om de huisarts dichter bij de patiënt te brengen. Nadat bleek dat dit een succesvol concept was raakten grote partijen (leveranciers van huisartseninformatiesystemen) enthousiast en gingen nadenken over een vergelijkbare app. Ondanks de goede contacten in de pioniersfase werd de bereidheid om te koppelen met de betreffende systemen kleiner. Hierdoor konden we de app helaas niet verder perfectioneren.

Pharma Partners heeft inmiddels het concept in een eigen jasje gestopt. Alle aangesloten patiënten en huisartsenpraktijken zijn in januari 2021 overgezet van de Dokter Dichtbij app naar de MedGemak app.

Category
Apps, Web
Tags
dokter dichtbij, huisarts, mijndokter, patient