Vlissingen Plankenstad

Jo de Ridder heeft een gestaag tempo van publiceren: sinds 2004 bracht hij elke drie, vier jaar een nieuw boek uit. Daarvoor bracht hij vele uren door in het gemeentearchief. Voor het laatste boek bezocht hij het archief meer dan 200 keer. ‘Vlissingen Plankenstad’, over het Vlissingen dat rauw en aan flarden uit de Tweede Wereldoorlog kwam, volgt vier jaar na ‘Vlissingen, kind van de rekening’, met ooggetuigenverslagen. Het sluit direct aan op dat boek, zei De Ridder bij de presentatie in boekhandel ’t Spui. ,,Het duurde wat langer dan ik had gedacht. Een boek uitgeven in eigen beheer is een lastige klus. Het heeft heel wat struif gekost”, zei hij.

Fijne samenwerking

MEDIA58 verzorgt al jaren de productie van de boeken van Jo. Dit was ook weer heerlijk om te doen, ook met het boek Vlissingen Plankenstad. Het gaat tenslotte over onze stad. En het voelde goed om juist dit deel van de geschiedenis van Vlissingen in de boekenwinkels te krijgen.
Zoals gebruikelijk was een proces van regelmatig overleg en bijsturen. En dat is juist wat het werken met Jo de Ridder zo leuk maakt.

Category
Design, Print