verdronken dorpen

verdronken dorpen

De Schelde Delta is een uniek stukje Nederland. Het is een gebied dat is ontstaan door de krachten van de natuur, zoals de zee, de rivieren en de wind. Hierdoor is er een landschap ontstaan dat is vol met contrasten. Je vindt er hoge duinen, brede stranden, uitgestrekte polders en oude bossen.

Het Geopark Schelde Delta is een UNESCO Global Geopark. Dit betekent dat het een gebied is met een unieke geologische geschiedenis. In het Geopark vind je veel geologische bezienswaardigheden, zoals de Deltawerken, de Zeeuwse mosselbanken en de Westerscheldetunnel.

Het boek ‘Geopark Schelde Delta’ is een kennis- en inspiratiegids voor iedereen die meer wil weten over dit unieke stukje Nederland. Het boek is rijk ge├»llustreerd met foto’s en kaarten. Het boek bevat ook informatie over de geologie, de geschiedenis, de cultuur en de natuur van de Schelde Delta.

De Schelde Delta is een gebied met een rijke historie. In de loop van de eeuwen zijn er veel dorpen verzwolgen door de zee. Deze dorpen zijn nu verzonken onder het wateroppervlak.

Het boek bevat informatie over de geschiedenis, de archeologie en de cultuur van de verzonken dorpen. Het boek bevat ook informatie over de locaties van de verzonken dorpen en hoe je ze kunt bezoeken.