tot de volgende! 25 jaar knrm station veere

tot de volgende! 25 jaar knrm station veere

25 jaar geleden werd het KNRM reddingstation Veere een feit. Dankzij de vele vrijwilligers en de gulle donateurs hebben de reddingwerkers veel acties uitgevoerd en levens kunnen redden de afgelopen jaren. Als voorzitter van de Plaatselijke Commissie wil ik graag mijn waardering uitspreken naar alle helden die naast hun werk- en privéleven dit er óók nog bij doen. Mannen en vrouwen die hun tijd geven aan het reddingwerk. Zodra ze een oproep krijgen, laten ze alles uit hun handen vallen om mensen in nood te helpen.


Een reddingactie kan veel teweeg brengen. Wanneer op het water het noodlot toeslaat, kan een reddingteam het verschil betekenen tussen leven en dood. Ze zetten alles op alles om personen te redden of te vinden. Dat gebeurt vaak onder moeilijke omstandig- heden. Denk aan harde wind, ruwe zee en opkomende duisternis. Zo’n reddingactie kan ook een hele grote impact hebben op reddingwerkers zelf. de
Ik ben trots op de vrijwilligers die een hecht team vormen en op elkaar kunnen vertrouwen bij een actie. Daarnaast gaat mijn dank uit naar de mensen op de achtergrond die dit mogelijk maken: partners, familieleden en werkgevers. Hun steun is onontbeerlijk voor het werk wat we doen. Dat de redders bij hun afscheid kunnen zeggen ’tot de volgende!’ is mede aan hen te danken.


De KNRM is een goed doel en volledig afhankelijk van vrijwillige bijdragen van donateurs, giftgevers, sponsoren en erflaters. Met hun bijdrages maken ze het mogelijk dat de KNRM 24 uur per dag klaar staat om uit te varen en mens en dier in nood op het water te redden.
Dit boek geeft u een kijkje achter de schermen van onze redding- werkers in Veere. Zij vertellen zelf over wat ze hebben meegemaakt tijdens acties en delen hun ervaring en gevoelens. Een boek vol bijzondere verhalen van reddingwerkers die de afgelopen 25 jaar 24/7 klaarstonden om mensenlevens te redden.


Drs. R.J. (Rob) van der Zwaag, burgemeester Veere

Leer verder in De Bode