boek over muzeeum

boek over muzeeum

‘Ga meer naar zee’ is een ode aan de zee en aan de mensen die er op wonen en werken. Het boek is rijk geïllustreerd met foto’s en verhalen van mensen die een band hebben met de zee.

Het boek begint met een voorwoord van burgemeester Bas van den Heuvel van Vlissingen. Hij schrijft over de belangrijke rol die de zee speelt in de geschiedenis en de identiteit van Vlissingen. Vervolgens wordt in het boek de geschiedenis van de zeevaart in Zeeland belicht. Er is aandacht voor de VOC, de walvisvaart en de visserij.

Het boek is ook een ode aan de zeelieden. Er zijn verhalen van zeelieden die de wereld hebben overgestoken, verhalen van zeelieden die schipbreuk hebben geleden en verhalen van zeelieden die zijn omgekomen op zee.

Het boek eindigt met een toekomstvisie voor de zee. Er wordt aandacht besteed aan de uitdagingen die de zee in de toekomst zal gaan krijgen, zoals klimaatverandering, vervuiling en overbevissing. Maar er wordt ook gekeken naar de mogelijkheden die de zee biedt, zoals windenergie, aquacultuur en toerisme.

Het boek ‘Ga mee naar zee’ is een prachtig boek dat een ode is aan de zee en aan de mensen die er op wonen en werken. Het boek is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in de zee en in de geschiedenis van Zeeland.

Het boek is te koop in de museumwinkel van het Muzeeum Vlissingen en online via de website van het museum.