Digitalisering = kennisbehoud

Digitalisering = kennisbehoud

Wil je wat bewaren? Dan moet je online aan de slag (en wij helpen je daar graag bij)

Alleen ouderen lezen nog tv-gidsen en kranten… Dat hoor je vaak genoeg. Maar het is natuurlijk niet zo dat ouderen alléén maar print tot zich nemen. Sterker nog, het gebruik van smartphones en tablets is weer flink toegenomen onder ouderen. Het is de snelst groeiende doelgroep online. We adviseren daarom ook veel van onze klanten om een digitale slag te maken, ook als ze voornamelijk ouderen als doelgroep hebben. Zeker als het gaat om het behouden van kennis, is dat van groot belang. In het kader daarvan hebben we de laatste tijd weer een aantal mooie projecten op poten gezet.

Levenswerk Kapucijnen online
Wat lang niet iedereen weet, is dat we al tientallen jaren opdrachten verzorgen voor de Missieprokuur  Kapucijnen. We brengen hun blad ‘met Kap en koord’ uit. Vroeger deden we dat in zwart-wit, nu alweer een hele tijd in kleur en in een nieuwe vormgeving. Maar ook de Kapucijnen gaan met hun tijd mee. Ze beschikken over een schat aan kennis en willen dat die (nu ze over het algemeen ook allemaal een dagje ouder worden) niet verloren gaat. Zo heeft een van de Kapucijnen zich erop toegelegd een overzicht te maken van de levens van alle Kapucijnen. Om ervoor te zorgen dat dit levenswerk beter toegankelijk wordt en bewaard blijft, hebben wij het gedigitaliseerd. Tevens bouwden wij zeer onlangs hun nieuwe website: kapucijnen.com

Stichting Oorlogsjaren in Vlissingen
De Stichting Oorlogsjaren in Vlissingen is in het leven geroepen om de oorlogsgeschiedenis van Vlissingen, als een van de meest getroffen steden van Nederland, duidelijk neer te zetten. Dat doet de stichting onder andere door te herdenken, maar ook door het verhaal van de oorlogsjaren in Vlissingen te vertellen. En dan kun je natuurlijk niet zonder een stevige onlinebasis. We hebben de website voor de stichting mogen bouwen en daardoor zijn er nu een flinke verzameling informatie en prachtige foto’s beschikbaar. Bovendien weten mensen de stichting makkelijker te vinden. 

Oostkerk
In het geval van de Oostkerk in Middelburg, wordt er niet zozeer gewerkt aan kennisbehoud als wel aan behoud van een prachtig monumentaal gebouw. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd om zo geld bij elkaar te krijgen voor onderhoud aan de kerk.
Onze bijdrage hieraan is uiteraard de realisatie van de website: oostkerk.nl