Vormgeven is Niet Voor Dummies

Vormgever | media58

Vormgeven is Niet Voor Dummies

Vormgevingsprogramma’s zoals Photoshop en InDesign zorgen ervoor dat bijna iedereen een beetje kan vormgeven. Dat merken wij ook. Niet zozeer omdat we er heel veel klandizie door mislopen, wel omdat we vaak worden ingeschakeld om ervoor te zorgen dat het toch nog goedkomt met zelf gefabriceerde visitekaartjes, flyers of uitnodigingen. Bij goede vormgeving en goed drukwerk, komt namelijk heel wat meer kijken dan zomaar een mooi plaatje maken.

Wat doet een vormgever nog meer dan mooie plaatjes maken?

Bij Media 58 werken we met vormgevers die snappen wat een drukker nodig heeft. Ze maken hun werk op in de juiste kleuren – ze weten alles van het full-coloursysteem, PMS en CMYK. Ze houden bovendien rekening met de afloop van een pagina, geven snijvlakken en trimlijnen aan en foto’s op de juiste resolutie. En dat zorgt er dan weer voor dat jouw drukwerk keurig netjes is afgesneden, precies de kleur heeft die je verwacht en dat je alleen maar kraakheldere foto’s hebt.

Wat voegen drukkers daar nog aan toe?

Je kunt natuurlijk naar een internetdrukker gaan. Maar als er ook maar iets mis is met hoe jij de boel hebt aangeleverd, dan wordt dit gewoon zo gedrukt. Wij werken met drukkers die een zogenaamde flightcheck doen. Nog één allerlaatste controle om te zien of alles goed is. En gaat er ergens een alarmbelletje af, dan nemen ze gelijk contact met ons op.

Het cliché is waar: goedkoop is duurkoop

En kost dat dan niet veel zo’n professionele vormgever en een goede kwaliteitsdrukker? We hebben goede contacten in dat wereldje en weten door slimme inkoop de prijs te drukken, maar in centen uitgedrukt is het inderdaad iets duurder. Maar als je kijkt naar kwaliteit en gemak bespaar je flink. En dat is uiteindelijk toch veel meer waard.